Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη

07/07/2021

Untitled_Panorama3a
Αυτοψία στο χώρο του αρχαίου θεάτρου πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη στις 5 Ιουλίου 2021.

Την υπουργό ενημέρωσαν για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών η διευθύντρια της ΕΦΑΛΑΡ κα. Σταυρούλα Σδρόλια, ο επικεφαλής της επίβλεψης και προϊστάμενος του Τμήματος Έργων και Μελετών της ΕΦΑΛΑΡ κ. Δημήτριος Καραγκούνης και η πολιτικός μηχανικός του έργου κα. Σοφία Τσανακτσίδου.

Παρευρέθηκαν επίσης και ενημερώθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης και ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Το έργο της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου στην Λάρισα, ενταγμένο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2021, προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Οι εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2019 με χρόνο περάτωσης το 2023.

Όπως δήλωσε η κα. Λίνα Μενδώνη, «Ένα πολύ σημαντικό έργο όχι μόνο για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και για την Ελλάδα, έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης. Από την αυτοψία που κάναμε σήμερα διαπιστώσαμε ότι είναι η πρώτη φορά που το έργο αποκατάστασης που εξελίσσεται στο αρχαίο θέατρο έχει ορατό τέλος. Και όταν λέω ορατό τέλος δεν εννοώ ότι θα σταματήσουν οι εργασίες δια παντός. Εννοώ ότι θα αποκατασταθεί η μορφή του κοίλου, που είναι και το βασικό ζητούμενο, προκειμένου το μνημείο να αποδοθεί στην πόλη, στους πολίτες και στους επισκέπτες της. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου, χάρη στην εξαιρετικά καλή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του ΕΣΠΑ της οποίας εξασφαλίστηκαν όλα τα αναγκαία κονδύλια για την ολοκλήρωση του θεάτρου, το συγκεκριμένο έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση που νομίζω ότι ικανοποιεί το σύνολο των Λαρισαίων πολιτών».

Λ. Μενδώνη: Το Α Αρχαίο Θέατρο έχει ορατό τέλος

Στο αρχαιο θέατρο η υπουργός πολιτισμού 5 7 2021