Συνέντευξη του αρχιτέκτονα Δημητρίου Καραγκούνη για την πορεία των εργασιών

14/06/2016

Ο κ. Δημήτριος Καραγκούνης έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TV στην εκπομπή “Παράθυρο στη Θεσσαλία” στις 15/04/2016.

Σχολιάστηκε το γεγονός ότι το αρχαίο θέατρο Λάρισας “άνοιξε” για το κοινό καθημερινά από την 1η Απριλίου τις πρωινές ώρες 10:00 πμ – 13:00 μμ και η επισκεψιμότητα ήταν αρκετά μεγάλη. Σημειώνεται ενδεικτικά ότι κατά την πρώτη ημέρα της ελεύθερης για το κοινό εισόδου το πρώτο σχολείο που επισκέφθηκε το μνημείο ήταν το 12ο γυμνάσιο Λάρισας. Ο πρώτος επίσημος επισκέπτης ήταν ο Γάλλος πρέσβης Cristophe Chantepy  και ο πρώτος Λαρισαίος πολίτης ήταν ο κος Σάπκας Ιωάννης, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Διάζωμα.

Τονίστηκε επίσης ότι για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση εκδόθηκε οδηγός-λεύκωμα, ενημερωτικό φυλλάδιο, τοποθετήθηκαν πινακίδες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα τόσο εντός του μνημείου όσο και σε κεντρικά σημεία της Λάρισας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι το έργο τόσο στο Γ’ Κ.Π.Σ. όσο και στο ΕΣΠΑ ήταν από τα καλύτερα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ έγινε γνωστό ότι στις 20/04/2016 θα γίνει παρουσίαση του συνόλου των εργασιών στο αμφιθέατρο του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Από την πλευρά του επιβλέποντα των εργασιών του έργου δόθηκαν τα εύσημα στους εργαζομένους στο χώρου του θεάτρου οι οποίοι ως γνωστό είναι έκτακτοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου. Τονίστηκε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι οι καλύτεροι στο χώρο τους, με δεύτερα πτυχία εκτός της συντήρησης όπως τοπογράφος μηχανικός, αρχιτέκτων, αρχαιολόγος κ.α. και σε αυτούς ανήκει ένα μεγάλο ευχαριστώ από την πλευρά της πολιτείας για τη συνεισφορά τους.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα και να δείτε βίντεο.


https://www.youtube.com/watch?v=dI_rhaEo-Ks

https://www.youtube.com/watch?v=jia-6g_VAh8

http://www.larissanet.gr/2016/04/01/istoriki-imera-gia-ti-larisa-anoixe-to-archaio-theatro-foto/

https://www.youtube.com/watch?v=3AriPwNXc98&index=150&list=PLTusxNSefyqqXTNGYBZYspCseML2MVjkQ