Επίσκεψη 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας

06/06/2021

Untitled_Panorama3a
Την Πέμπτη 27-05-2021, η Α΄ Τάξη του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας, επισκέφτηκε το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, στα πλαίσια των προβλεπόμενων διδακτικών επισκέψεων του σχολικού έτους 2020-21.

Δυστυχώς λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται δεν ήταν δυνατή η είσοδος των μαθητών στο χώρο του μνημείου έτσι η συγκέντρωση έγινε στην οδό Βενιζέλου μπροστά από το αρχαίο θέατρο. Οι μαθητές ήταν άρτια ενημερωμένοι για ότι αφορά το μνημείο και είχαν έτοιμες τις ερωτήσεις για αυτό που τους ενδιέφερε.

Ερωτήσεις όπως η θέση του μνημείου στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, τα υλικά δομής και η προέλευσή τους, όπως και πλήθος άλλων ερωτήσεων απαντήθηκαν από τον επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης του έργου αρχιτέκτονα μηχανικό Κ. Δημήτριο Καραγκούνη.

Στους μαθητές έγινε μια σύντομη αναφορά στις εργασίες των τελευταίων τριάντα ετών, καθώς και στο ρόλο που διαδραματίζει το μνημείο για την πόλη της Λάρισας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Κα. Παπακώστα Λαμπρινή, Κα. Κοντογιάννη Σταυρούλα Κα. Κωσταρίγκα Θεολογία και Κ. Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο οι οποίοι οργάνωσαν την επίσκεψη αλλά και προετοίμασαν το σύνολο των μαθητών.