Λεύκωμα και εκπομπή αφιερωμένη στους εργαζόμενους

09/03/2021

Untitled_Panorama3a
Από τον κύριο Δημήτριο Καραγκούνη, Αρχιτέκτονα, Προϊστάμενο του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της ΕΦΑΛΑΡ και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης του αρχαίου θεάτρου, έχει ήδη ολοκληρωθεί εδώ και καιρό η συγγραφή ενός πολυτελούς λευκώματος αφιερωμένο στους ανθρώπους που εργάστηκαν στο Αρχαίο Θέατρο σε ένα πόνημα που απαίτησε εκατοντάδες εργατοώρες. Ένα λεύκωμα φόρο τιμής στους ανθρώπους που ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

“Το λεύκωμα θα είναι μία έκδοση συλλεκτική για το σύνολο των εργαζομένων που έχουν απασχοληθεί στο Αρχαίο Θέατρο. Ενας φόρος τιμής. Είναι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, σχεδιαστές, συντηρητές, ο απλός εργαζόμενος, τόσο ο μόνιμος όσο και ο έκτακτος. Σημαντικό κομμάτι είναι αφιερωμένο στον ιδιωτικό τομέα που έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ο τίτλος του βιβλίου είναι ”Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Ένα αφιέρωμα σε όλους εσάς”,και ουσιαστικά είναι ένα ”ευχαριστώ” του ίδιου του μνημείου.”

Λόγω της πανδημίας COVID-19 προτιμήθηκε το λεύκωμα να κυκλοφορήσει στους αμέσως επόμενους μήνες και τιμητικά να δοθεί στο σύνολο των εργαζομένων.
Παράλληλα για τους εργαζόμενους του αρχαίου θεάτρου είναι αφιερωμένο ρεπορτάζ το οποίο θα προβληθεί στο τοπικό θεσσαλικό κανάλι thessaliatv την Πέμπτη 11/03/2021 09:30μμ. Την επιμέλεια του ρεπορτάζ έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος ενώ την κάμερα/μοντάζ ο Αποστόλης Γιωτόπουλος. Το σύνολο του αρχειακού υλικού το οποίο προβάλλεται έχει αντληθεί από την ιστοσελίδα του αρχαίου θεάτρου www.larissa-theatre.com και αποτελεί υλικό εξ ολοκλήρου δημοσιευμένο.
Μετά το πέρας της εκπομπής στην ιστοσελίδα του αρχαίου θεάτρου θα αναρτηθεί ο σύνδεσμος μέσω του οποίου ο καθένας θα μπορέσει να παρακολουθήσει την εκπομπή.