Προγραμματιζόμενες εργασίες για το άμμεσο χρονικό διάστημα

14/06/2016

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, του Υπουργείου Πολιτισμού, και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αποτελεί τον “από μηχανής θεό”, στο έργο, όπου δίνει τη λύση σε μια κατάσταση που φαίνεται αδιέξοδη και ανοίγει νέες προοπτικές εξέλιξης προς ένα καλό αποτέλεσμα, σε αυτή την περίπτωση για τη σωτηρία του μνημείου και για το καλό της Λάρισας.

Τα 300.000 ευρώ, που θα δοθούν, μπορεί να είναι αμελητέο ποσό σε σχέση με τα 11 εκατομμύρια, που απορρόφησε μέχρι σήμερα το μνημείο, αλλά είναι η κατάλληλη χρηματική ενίσχυση στην κατάλληλη χρονική στιγμή, για την αποκατάσταση του μνημείου, βάσει εκτιμήσεων της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα τα χρήματα θα διατεθούν μέσω προγραμματικής σύμβασης, που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, του Υπουργείου Πολιτισμού, και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τίτλος της είναι «Διαμόρφωση χώρου στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και εργασίες τεκμηρίωσης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην εφημερίδα “Ελευθερία” η διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Λιλή Γιοβρή και τα όσα μας είπε η διευθύντρια της ΕΦΑ Λάρισας κ. Σδρόλια, το έργο θα περιλαμβάνει 8 υποέργα, τα οποία θα εκτελέσει ο Δήμος Λαρισαίων, με τη επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Αυτά αναμένεται να εγκριθούν άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα υλοποιηθούν είτε με αναθέσεις των εργασιών τους είτε με διαγωνισμό.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα.


link1

link2